Nivelkäsittely eli mobilisointi eli jäsenkorjaus

Nivelkäsittelyni on yhdistelmä eri tekniikoita. Opettajinani ovat olleet fysiatrian erikoislääkäri, osteopaatti Jari Ylinen, Kaustislainen jäsenkorjaaja Eila Skarped, fysioterapeutti Jarmo Ahonen, OMT-fysioterapeutti Jari Malinen, OMT-fysioterapeutti Ismo Palmamäki sekä osteopaatti Juuso Mäkelä.

Muutamia tekniikoita nimetäkseni: nivelen nitkutusta, perskynkkähoitoa, traktiota, oskillointia, MET-tekniikkaa eli jännitys-rentoutus-venytystekniikkaa jamobilisoivaa hierontaa. Nivelkäsittelyllä on tarkoitus avata liikeratoja ja saada esimerkiksi lavan liike normalisoitua niin, että lihakset voivat aktivoitua normaalisti. Toisaalta monet nivelkipuina koetut tuntemukset ovat oikeasti jänteiden kiputiloja, joihin poikittaishieronta on pätevä hoito.

Hoito on lempeää ja asiakas osallistuu hoidon toteuttamiseen aktiivisesti. Hoidossa käsitellään syviä lihasryhmiä, jänteitä, nikamia, niveliä ja nivelsiteitä. Tämän hoidon aikana asiakas vaihtaa asentoa monta kertaa ja sen jälkeen keskittyy olemaan rentona silloin kun hoitaja liikuttaa asiakasta. Tämäkin hoito tehdään taidolla, tekniikalla ja tunteella, ei voimalla.