Hyvä tietää

KÄSITTELYJEN VAIKUTUKSIA

Lihaksesi rentoutuvat eli lihaksiesi kireys lievittyy ja samalla kipu lievenee.

Palautumisesi rasituksesta nopeutuu ja parhaimmillaan vältyt rasitusvammoilta.

Stressihormonitasosi alenevat eli rauhoitut.

 Oksitosiini- ja serotoniinihormonien tuotanto vilkastuu - eli sinulle tulee parempi mieli.


Uni-valverytmisi selkiytyy eli nukut paremmin.


Niveltesi liikelaajuus normalisoituu eli liikkumisesi on helpompaa.

Hoidon jälkeen sinun on hyvä nauttia pari lasillista vettä ja välttää alkoholia. 

Akupunktiohoidon jälkeen ei kannata mennä saunaan.


HOITOON EI SAA TULLA KIPEÄNÄ

Flunssa ja kuume ovat keholle rasittavia, niiden hoito on lepo. Pidä kaksi kuumeetonta päivää, ennen kuin tulet hoitoon.

 Avohaavat, murtumat, laskimotukos, ihottuma ja tarttuvat ihosairaudet ovat myös manuaalisen käsittelyn esteenä. 

Jos sairastat syöpää, juttele ensin hoitavan lääkärisi kanssa hoitoon tulosta. 

Raskausaikaisen käsittelyn esteitä ovat verinen vuoto, jatkuvat lantion seudun tai vatsan kivut ja krampit, raskausmyrkytys, voimakas turvotus alaraajoissa, kova päänsärky, huimaus tai näköhäiriöt. Jos sinulla on näitä oireita, hakeudu välittömästi terveydenhuollon arvioitavaksi.

Jos olet kipeä, peruuta aikasi viimeistään edellisenä iltana. Yöllä tai pyhäpäivänä voit lähettää tekstiviestin. Samana päivänä perutusta ajasta veloitan puolet maksusta. 

KUN TULET HOITOON

Tule mieluummin ajoissa kuin myöhässä ja kiireellä.

Toimitilani ovat kotonani, joten hoitohuoneen ulkopuolelta voi kuulua normaaliin elämään kuuluvia ääniä.

Vessaa saa käyttää.

Pierua ei hoitohuoneessa tarvitse pidätellä.

Nukkuminen hoidon aikana on sallittua.

Puhuminen hoidon aikana on sallittua, ei pakollista. Niskan käsittelyn aikana kannattaa olla hiljaa, koska puhuessa niskan lihakset jännittyvät.

Kysy, jos tulee mieleen joku kysymys.

Poista korut valmiiksi ja pukeudu helposti riisuttaviin vaatteisiin. Siten hoitoaikasi ei mene riisumiseen ja pukemiseen.

Jos sinulla on astmaan avaavalääkitys tai sydänvaivoihin nitrot käytössä, ota ne mukaasi vastaanotolle.

HOIDOSSA NESTEKIERTOSI VILKASTUU

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että liman eritys lisääntyy, nenä voi mennä tukkoon, sylkeä tulla suuhun tai silmät voivat alkaa vuotaa. Tämä on normaalia ja se menee ohi, kun hoito loppuu. Pintaverenkierto avautuu mekaanisen käsittelyn takia. Silloin sinusta haihtuu lämpöä. Varaa itsellesi lämmintä vaatetta hoidon jälkeen päälle puettavaksi, ettei sinulle tule vilu. Kesällä huppari tai tuulitakki riittää, mutta talvella otathan takin lisäksi pitkät sukat, hatun, kaulahuivin ja hanskat mukaan jo hoitohuoneeseen. Näin saat parhaan hyödyn hoidos irti.

Manuaalinen käsittely vastaa elimistölle yhtä urheilusuoritusta, siksi sen jälkeen olisi hyvä ottaa rennommin ja levätä.

Kannattaa järjestää treenit ennen hoitoa tai seuraavana päivänä.

Manuaalinen käsittely ei kuitenkaan laihduta.

HOITO-ASENTO

Hoidon voi tehdä istuen, selällään, vatsallaan tai kyljellään. Jos vatsallaan olo tuntuu epämukavalta esimerkiksi lannerangan nikamansiirtymän takia tai refluksitauti vaivaa niin käsittely voidaan tehdä kyljellään tai istuen. Erilaista asentoa voidaan käyttää myös silloin, jos astma on niin paha, että vatsallaan ollessa hengitys ei kulje hyvin. Joskus myös tyyny vatsan alla helpottaa alaselän tuntemuksia. 

Raskaana olevat naiset hoidankylkimakuuasennossa ja puoli-istuvassa asennossa. Tässä asennossa tuen asiakkaan erikoistyynyillä.

KOULUTETTU HIEROJA

Koulutettu hieroja on suojattu ammattinimike. Nimikettä saa käyttää vain hierojan ammattitutkinnon hyväksytysti suorittanut henkilö, joka on merkitty JulkiTerhikki-terveydenhoitoalan ammattilaisten rekisteriin. Se on tae ammattitaidosta. Lisäksi vain JulkiTerhikkiin rekisteröity saa potilasvastuuvakuutuksen. 

Olen suorittanut myös hierojan erikoisammattitutkinnon. Se on puolitoista vuotta kestävä opinto, jossa yhdistyvät teoria, käytännön harjoittelu sekä kirjalliset yhteenvedot. Opettajina toimivat maan johtavat kouluttajat, ammattilaiset, jotka jakavat ajanhermolla olevaa tietoa. Erikoisammattitutkinnossa suoritin pakollisena hierojan työn kehittämisen osa-alueen. Lisäksi suoritin seuraavat valinnaiset osa-alueet: urheilijan hieronta, kivun hoito hieronnan menetelmin sekä niveltoiminnan ylläpito ja edistäminen.