Hyvä tietää

KÄSITTELYJEN VAIKUTUKSIA

Lihaksesi rentoutuvat eli lihaksiesi kireys lievittyy ja samalla kipu lievenee.

Palautumisesi rasituksesta nopeutuu ja parhaimmillaan vältyt rasitusvammoilta.

Stressihormonitasosi alenevat eli rauhoitut.

 Oksitosiini- ja serotoniinihormonien tuotanto vilkastuu - eli sinulle tulee parempi mieli.


Uni-valverytmisi selkiytyy eli nukut paremmin.


Niveltesi liikelaajuus normalisoituu eli liikkumisesi on helpompaa.

Hieronnan ja akupunktion jälkeen sinun on hyvä nauttia pari lasillista vettä ja välttää alkoholia. 

Akupunktiohoidon jälkeen ei kannata mennä saunaan.


HIERONTAAN EI SAA TULLA KIPEÄNÄ

Flunssa ja kuume ovat keholle rasittavia, niiden hoito on lepo. Pidä kaksi kuumeetonta päivää, ennen kuin tulet hierontaan.

 Avohaavat, murtumat, laskimotukos, ihottuma ja tarttuvat ihosairaudet ovat myös hieronnan esteenä. 

Jos sairastat syöpää, juttele ensin hoitavan lääkärisi kanssa hierontaan tulosta. 

Raskaushieronnan esteitä ovat verinen vuoto, jatkuvat lantion seudun tai vatsan kivut ja krampit, raskausmyrkytys, voimakas turvotus alaraajoissa, kova päänsärky, huimaus tai näköhäiriöt. Jos sinulla on näitä oireita, hakeudu välittömästi terveydenhuollon arvioitavaksi.

Jos olet kipeä, peruuta aikasi viimeistään edellisenä iltana. Yöllä tai pyhäpäivänä voit lähettää tekstiviestin. Samana päivänä perutusta ajasta veloitan puolet maksusta. 

KUN TULET HIERONTAAN

Tule mieluummin ajoissa kuin myöhässä ja kiireellä.

Toimitilani ovat kotonani, joten hoitohuoneen ulkopuolelta voi kuulua normaaliin elämään kuuluvia ääniä.

Vessaa saa käyttää.

Pierua ei hoitohuoneessa tarvitse pidätellä.

Nukkuminen hoidon aikana on sallittua.

Puhuminen hoidon aikana on sallittua, ei pakollista. Niskan käsittelyn aikana kannattaa olla hiljaa, koska puhuessa niskan lihakset jännittyvät.

Kysy, jos tulee mieleen joku kysymys.

Poista korut valmiiksi ja pukeudu helposti riisuttaviin vaatteisiin. Siten hieronta-aikasi ei mene riisumiseen ja pukemiseen.

Jos mielestäsi voisit kokeilla jotain nettisivuillani tarjolla olevaa hoitoa ja minä en sitä tajua tarjota, voit ihan hyvin ehdottaa sitä itse.

HIERONNASSA NESTEKIERTOSI VILKASTUU

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että liman eritys lisääntyy, nenä voi mennä tukkoon, sylkeä tulla suuhun tai silmät voivat alkaa vuotaa. Tämä on normaalia ja se menee ohi, kun hieronta loppuu. Hieronnassa pintaverenkierto avautuu mekaanisen käsittelyn takia. Silloin sinusta haihtuu lämpöä. Varaa itsellesi lämmintä vaatetta hieronnan jälkeen päälle puettavaksi, ettei sinulle tule vilu. Kesällä huppari tai tuulitakki riittää, mutta talvella otathan takin lisäksi pitkät sukat, hatun, kaulahuivin ja hanskat mukaan jo hoitohuoneeseen. Näin saat parhaan hyödyn hieronnasta irti.

Hieronta vastaa elimistölle yhtä urheilusuoritusta, siksi hieronnan jälkeen olisi hyvä ottaa rennommin ja levätä.

Kannattaa järjestää treenit ennen hierontaa tai seuraavana päivänä.

Hieronta ei kuitenkaan laihduta.

HIERONTA-ASENTO

Hieronnan voi tehdä istuen, selällään, vatsallaan tai kyljellään. Jos vatsallaan olo tuntuu epämukavalta esimerkiksi lannerangan nikamansiirtymän takia tai refluksitauti vaivaa niin hieronta voidaan tehdä kyljellään tai istuen. Erilaista hieronta-asentoa voidaan käyttää myös silloin, jos astma on niin paha, että vatsallaan ollessa hengitys ei kulje hyvin. Joskus myös tyyny vatsan alla helpottaa alaselän tuntemuksia. 

Raskaana olevat naiset hieron kylkimakuuasennossa ja puoli-istuvassa asennossa. Tässä asennossa tuen asiakkaan erikoistyynyillä.

KOULUTETTU HIEROJA

Koulutettu hieroja on suojattu ammattinimike. Nimikettä saa käyttää vain hierojan ammattitutkinnon hyväksytysti suorittanut henkilö, joka on merkitty Terhikki-terveydenhoitoalan ammattilaisten rekisteriin. Se on tae ammattitaidosta. Lisäksi vain koulutettu hieroja saa potilasvastuuvakuutuksen. 

Olen suorittanut myös hierojan erikoisammattitutkinnon. Se on puolitoista vuotta kestävä opinto, jossa yhdistyvät teoria, käytännön harjoittelu sekä kirjalliset yhteenvedot. Opettajina toimivat maan johtavat kouluttajat, ammattilaiset, jotka jakavat ajanhermolla olevaa tietoa. Erikoisammattitutkinnossa suoritin pakollisena hierojan työn kehittämisen osa-alueen. Lisäksi suoritin seuraavat valinnaiset osa-alueet: urheilijan hieronta, kivun hoito hieronnan menetelmin sekä niveltoiminnan ylläpito ja edistäminen. 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita